Recenzia Bratislavské noviny

November 16th, 2015 Posted by Napísali o nás No Comment yet

V ružinovskom Prievoze medzi ulicami Mierová a Gagarinova sme objavili nenápadný HOSTINEC U PRIEVOZNÍKA. Nachádza sa v otrasnej modrej sklenenej kocke bývalého domu služieb, akých bolo za socializmu postavených v tomto meste množstvo. Aj keď ako adresu uvádza Mierovú ulicu, reštaurácia sa nachádza na prízemí zo strany Gagarinovej ulice.

Kým exteriér nie je príliš lákavý, interiér si zaslúži pochvalu. Dlhý bar s otvorenou kuchyňou sú integrálnou súčasťou tejto pivárskej reštaurácie. Zadné a bočná stena sú obité na tehlu či skôr obložené tehlovým obkladom, na stenách visia obrazy inšpirované secesnými motívmi s tematikou piva. Čierny kovový strop evokuje industriálny štýl začiatku minulého storočia. Podlaha je drevená, stoly a stoličky rovnako. Zaujalo nás, že na zadnej časti operadiel stoličiek je vyrazené logo reštaurácie.

Pokiaľ ide o pivo, stavili na jednu značku – nie veľmi rozšíreného benešovského Ferdinanda, a to 10- a 13-stupňového.

Kuchyňa je orientovaná na pivárov, ale aj fajnšmekrov, v ponuke nechýbajú ani jedlá pre deti. Vedľa kuchyne je pec na pizzu, ktorú tu robia na 21 spôsobov. Za príplatok ponúkajú aj bezlepkovú.

V ponuke majú predjedlá, polievky, jedlá k pivu, vegetariánske jedlá, hovädzie mäso, kuracie, bravčové, ryby (presnejšie pstruha pečeného v slanej kruste), cestoviny a múčne jedlá, jedlá pre najmenších a špeciality pre gurmánov.

Dali sme si dve z troch polievok – domácu fazuľovú s údeninou a rezancami (2,40 €) a zemiakovú so smotanou, jesennými hubami, vajíčkom a kôprom (2,40 €). Bez preháňania, obe boli skvelé a poriadne sýte. Najmä „fazulačka“ bola taká hustá, že pokojne môže byť hlavným jedlom.

Z bravčového sme ochutnali grilovanú panenku s cibuľovou marmeládou a pivnými šúľancami (8,70 €). Bolo to vynikajúce – po pive mierne horké šúľance, sladká cibuľová omáčka a jemná panenka. Rovnako sme si pochutili na pečených kuracích prsiach s bylinkami, obalenými v slaninke s restovanou cuketou a zemiakovo-bazalkovým pyré (7,70 €). Také chutné a poctivo pripravené jedlo nenájdete ani v niektorých nóbl reštauráciách v centre mesta.

Z jedál pre gurmánov sme si dali prievoznícky pekáč so zapečeným syrom zo salaša, mäsom z bravčového kolena, slaninou, restovanými zemiakmi a cibuľou (7,70 €) a prievoznícke zapekané halušky s klobásou, slaninkou, cibuľou, údeným syrom a kyslou kapustou (7,70 €). Tu sme čakali trochu viac. Obe jedlá boli zapečené s údeným syrom, ktorý pripomínal skôr vyschnutý list papiera, podľa nás tento druh syra nie je absolútne vhodný na gratinovanie. Pekáč ani halušky nemalo čo držať pohromade a zapekanie tak stratilo zmysel. Obe jedlá servírujú v porcelánových misách, v ktorých sa aj zapekajú, takže trvá hodnú chvíľu, kým sa do jedla môžete pustiť.

Celkovo hodnotíme Hostinec u Prievozníka ako jednu z najlepších domácich kuchýň v meste. Pomer kvality a ceny je vynikajúci. Odporúčame ochutnať.

Naše hodnotenie: 4,5 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

The comments are closed.